“İpək yolu mətbəxi” Festivalı

Azərbaycan aşpazları Abdulla Əmiraslanov və Rövşən Qəniyev, Milli Kulinariya Mərkəzinin baş texnoloqu Gülnar Ələsgərovanın rəhbərliyi ilə 30.04.2018 tarixində İranın Zəncan şəhərində keçirilən “İpək yolu mətbəxi” Festivalında iştirak edib.
Festivalda 10 ölkə (Azərbaycan, Tacikistan, Pakistan, Suriya, Özbəkistan, Çin, Türkiyə, Lübnan, Yəmən, Iran) iştirak edirdilər. Tədbirin açılışında Zəncanın məmurları, Azərbaycanın Tehrandakı konsulu da iştirak edirdilər. Saat 16:00-da yeməklər hazır olurdu, festivala insanlar gəlirdi. Festivalın 1- ci günü kulinarlar Azərbaycan xörəklərindən ( buğlama, lavaşarası dürmək, atılama, təvəz salatı, çöpdə kabab ) hazırlayıblar.
02.05.2018- 03.05.2018 tarixlərində quzu qovurması, tərxun şərbəti, çoban salatı,qazan kotleti, koroğlu kababı, limon şərbəti, Bakı salatı toyuq çığırtması hazırlanıb.
03.05.2018 tarixdə tədbirin sonunda iştirakçıların mükafatlandırma mərasimi keçirildi. İştirakçılara diplom və tədbirin kuboku təqdim edilib.

31964175_1984502378257783_7753028959897387008_n